V centre Bratislavy horí luxusný hotel

30.04.2012 Bratislava

Bratislava 29. apríla (TASR) – V historickom centre Bratislavy horí luxusný hotel Arcadia. "Bol nám nahlásený požiar strechy hotela," informoval TASR operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.
Hasiči vyslali na miesto šesť kusov požiarnej techniky. Zároveň sa tam nachádza aj jedna sanitka. "Stále sa pracuje na rozoberaní strešnej konštrukcie a likvidácii ohnísk požiaru," priblížila hovorkyňa krajského riaditeľstva HaZZ Daniela Kapustová. Požiar je podľa jej slov pod kontrolou, no ešte nie je úplne zlikvidovaný.
Z budovy hotela evakuovali 33 ľudí, zranený nebol nikto. Príčina požiaru podľa Kapustovej zatiaľ nie je známa. Informáciu o požiari priniesol portál tvnoviny.sk, podľa ktorého môže byť dôvodom vzniku ohňa pokazená klimatizácia.
 
Doplnené:
 
Bratislava 30. apríla (TASR) - Požiar v luxusnom hoteli Arcadia v centre Bratislavy je uhasený. Na mieste zasahovalo približne 20 hasičov a evakuovali 40 ľudí. Príčina požiaru sa zisťuje, škodu zatiaľ nevyčíslili. TASR to potvrdil zástupca riaditeľa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave Jaroslav Kašička.
"Požiar bol komplikovaný tým, že bolo treba rozoberať časť strešnej konštrukcie a časť medzipriestoru v streche, nájsť ohnisko a následne ho likvidovať," povedal Kašička. Hasičov zavolali na zásah v nedeľu (29.4.) o 18.35 h. Začalo horieť v apartmáne a požiar sa rozšíril aj na časť strechy. Hasiči ukončili zásah o 22.55 h. 
 

Vyberte región